Procesontwerp en -begeleiding

Procesontwerp en -begeleiding

De Betrokken Partij ontwerpt en begeleidt maatschappelijke (stakeholder)trajecten op maat van jouw uitdaging.

Wil je in dialoog met stakeholders een nieuwe missie, strategische visie, transitiepaden, operationeel plan, memorandum formuleren? Wil je meer mensen engageren bij de uitvoering van acties? Ben je op zoek naar vernieuwende samenwerkingsverbanden of netwerkstructuren mét groei van draagvlak naar daadkracht? Zoek je innovatie op vlak van dienstverlening of wil je businesscases ontwikkelen van onderuit? Wil je een participatiecultuur installeren in je organisatie of gemeente?

Wij zijn procesarchitect (stellen uitdagingen, doelstellingen en inhoud scherp, doen een stakeholkdersmapping en -analyse en ontwerpen het procesverloop).

Wij zijn procesbegeleider (faciliteren workshops, brainstorms, grotere stakeholderbijeenkomsten, rapporteren op stakeholdersbijeenkomsten of zijn co-auteur van je plan, zijn sparringpartner tijdens maar ook na je traject en projectmanager voor wie ook strategische aansturing wenst)

We werken actief en betrokken met u mee

Een aanpak vormgeven en implementeren kan enkel slagen als men zich ook inhoudelijk inwerkt. We bewaken niet alleen het proces maar ook het inhoudelijke resultaat. Ons credo luidt dan ook: vorm volgt inhoud. Door de ruime achtergrond en ervaring van haar consultants zijn er weinig terreinen of sectoren waar De Betrokken Partij geen inhoudelijke kennis over heeft.

Wij leveren maatwerk

We denken niet in termen van bestaande draaiboeken of ‘methodiekjes toepassen’, maar ontwerpen een proces op basis van uw behoeften. Dit combineren we met een grondige kennis van methoden die we opbouwden via ervaring, opleiding en literatuur.

Wij kleuren buiten de lijntjes

Vergelijk ons gerust met gepassioneerde en ervaren skiërs die niet terugdeinzen voor een afdaling buiten de pistes, maar wel steeds weten waar we ons bevinden, waar we naar toe gaan én de juiste materialen gebruiken. 

Wij leveren stevige procesarchitectuur

Het uittekenen en begeleiden van participatieprocessen is het absolute waarmerk van De Betrokken Partij. Samen met de klant de doelstellingen van bij het begin helder krijgen, vormt de sleutel tot succes.

Geef een antwoord