Het Bpart participatieplatform

Het Bpart participatieplatform

Met het Bpart participatieplatform informeer en betrek je burgers en belanghebbenden bij je project. Je zet het platform in als centrale projectwebsite om procestransparantie en inspraak mogelijk te maken. We ondersteunen je graag bij het gebruik, maar je kan ook volledig zelf aan de slag.

Waarmee kunnen we je helpen? 

Één centraal platform voor jouw participatieproject, on- en offline, inclusief zijprojecten. Dat is Bpart.

Via informatieve modules zoals nieuwsberichten, tijdlijn en pagina’s beheer je een projectwebsite voor een transparant proces. Bezoekers vinden zo steeds eenvoudig de laatste updates, de volgende stappen of de kalender van je participatief proces of onderzoek terug. Na elke fase koppel je natuurlijk ook de resultaten terug, bijvoorbeeld via een rapport, afbeeldingen of filmpjes!

Daarnaast ga via het platform in interactie rond centrale vragen of maatschappelijke thema’s. Je verzamelt reacties, ideeën, feedback, voorstellen … je ondersteunt met andere woorden een breed maatschappelijk debat. Dankzij een uitgebreide moderatie module, ondersteund door artificiële intelligentie, faciliteer je een constructief en impactvol online debat!

Starten met Bpart?

Bpart is een Software as a Service (Saas) oplossing met een ‘front-end’, via dewelke burgers of andere stakeholders kunnen deelnemen via computer, tablet en smartphone, en een administratie ‘back-end’, van waaruit medewerkers de projecten beheren. We begeleiden je bij de opzet en het gebruik van het platform, maar je kan dus ook zelf aan de slag.

We besteden bij onze ontwikkeling enorm veel aandacht aan flexibiliteit van de verschillende modules, aanpasbaarheid en mogelijkheden tot integratie en maatwerk. Geen dure, op maat ontwikkelde website, maar toch een persoonlijk platform dat je specifieke proces ondersteunt.

De vijf belangrijkste eigenschappen van het platform zijn:

 1. burgers informeren via een volwaardige website met een content management systeem
 2. burgers betrekken via verschillende mogelijkheden zoals ideeën generatie, projecten, acties, stemmen, referenda …
 3. participatie met impact door een sterke moderatie, codering en analyse module
 4. een platform op maat van jouw traject door volledige aanpasbaarheid
 5. één centraal platform voor je organisatie of lokaal bestuur door uitgebreid user & organisatie management

Het Bpart platform past naadloos in onze visie, en voorziet specifieke features of integraties voor onder andere ‘online dialoog’, ‘maatschappelijk debat’ of ‘burgerbegrotingen’.

Waarom Bpart voor jou het verschil kan maken

We ontwikkelen dit platform zelf, zodat we onze visie kunnen vertalen naar onze online tools. Bpart beschikt over uiterst aanpasbare features om te informeren, te betrekken én te laten (mee-)beslissen.

 • Bpart is een volwaardige projectwebsite met een uitgebreid CMS om te informeren en context te schetsen
 • De interactieve module is volledig aanpasbaar om online de nodige nuance te brengen en de juiste verwachtingen te scheppen tijdens het online debat
 • We behouden een constructief online debat dankzij uitgebreide moderatie mogelijkheden die ondersteund worden door de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie
 • Verschillende koppelingen met offline participatie zorgen voor inclusieve trajecten
 • Tijdens de opzet integreren we jouw huisstijl van A tot Z, we implementeren zelfs je online lettertype: het is immers jouw project en jouw platform.
 • Soms is Bpart niet “the best tool for the job”. Dankzij maatwerk, APIs en externe koppelingen zorgen we er voor dat je steeds je tools kan kiezen in functie van je proces. En niet andersom.

Geef een antwoord