Je Gemeente Telt

Je Gemeente Telt

“Waar gaan mijn belastingen naartoe?”, is een vraag die veel mensen zich stellen. Je Gemeente Telt visualiseert daarom de lokale inkomsten en uitgaven van Vlaamse steden en gemeente. Dit initiatief van De Betrokken Partij-partner Tree company en De Wakkere Burger maakt het lokale budget toegankelijk.

Waarmee kunnen we je helpen? 

Met Je Gemeente Telt ontdek je de financiën van de lokale besturen in Vlaanderen, voor zowel inkomsten als uitgaven. Je ontdekt voor elke stad of gemeente de details op basis van recente, publieke data. Je kan steden en gemeenten individueel of gegroepeerd met elkaar vergelijken.

Als lokaal bestuur kan je dan duiding geven bij deze cijfers: je geeft context mee en zet je strategische projecten over meerdere jaren in de kijker. Je biedt burgers met andere woorden transparant inzicht in het lokale beleid.

Aan de slag met Je Gemeente Telt?

Je Gemeente Telt is een uniek product van De Wakkere Burger en Tree company, met steun van de Vlaamse overheid. De basismodule is gratis toegankelijk via www.jegemeentetelt.be . Wat dit net betekent, ontdek je in deze online toelichting.

De optionele duiding module laat je toe om intern of extern een stapje verder te gaan. Met de interne module kan je in een afgescheiden omgeving je eigen, nog niet publieke data opladen. Zo visualiseer je steeds je meest recente data voor workshops of vergaderingen.

Met de externe duiding module beheer je een landingspagina voor jouw stad of gemeente, waar je duiding geeft en strategische projecten publiceert. Elk project koppel je aan het juiste budget, en licht je toe via een projectpagina met tekst en / of media.

Ontdek alles over Je Gemeente Telt

Geef een antwoord